Black Friday


Hvad er Black Friday?

Black Friday er et kæmpe udsalg i november med meget attraktive prisnedsættelser. Folk stiller sig ofte tidligt i kø, for at nå at få de mange gode tilbud med hjem - eller til at sidde klar ved klar ved tasterne op mod midnat på nettet.

 

Hvad er historien om Black Friday?

Konceptet stammer oprindeligt fra USA, hvor Fredagen efter den amerikanske højtid, Thanksgiving, er den såkaldte Black Friday (Thanksgiving er den fjerde torsdag i november). Mange offentligt ansatte i USA havde fri dagen efter Thanksgiving, så de kunne tage en forlænget weekend. Folk havde derfor tid til at handle, og det imødekom butikkerne med et stort udsalg. Gennem årene har traditionen udviklet sig til at blive den ultimativt største udsalgsdag på året. og betragter dagen som begyndelsen på julehandlen i USA. Dagen har siden 2005 været den travleste shopping Dag i USA.

Black Friday er stadigvæk et forholdsvis nyt koncept i Danmark. I 2013 tog nogle danske webshops de indledende skridt til at indføre Black Friday i Danmark. Dette blev fulgt op året efter af flere danske butikker og varehuse, der brugte dagen til at promovere særlige tilbud.

I 2015 gjorde Black Friday konceptet for alvor sit gennembrud i Danmark og slog rekorden for største handelsdag nogensinde i dansk historie, hvis man måler på omsætning gennem Dankortet på en enkeltstående dag.

 

Hvor kommer navnet Black Friday fra?

Dagen hedder Black Friday ”sort fredag”, fordi der typisk bliver sort af mennesker i butikkerne med masser af trafik og trængsel. Navnet stammer fra Philadelphia tilbage i 1960’erne som blev brugt til at beskrive den store mængde trafik der var i byens gader dagen efter Thanksgiving. Det var i løbet af 1990’erne, Black Friday blev det årlige nationale udsalg i UAS.

 

Hvor er der Black Friday?

Black Friday sker efterhånden de fleste steder, både på nettet og i butikkerne.

 

Hvornår er det Black Friday?

Black Friday er fredag den 24. november 2017. Så sæt kryds i kalenderen.

 

2018 Black Friday Fredag den 23. november

2019 Black Friday Fredag den 29. november